Faq

Wat zijn de openingsuren van de beurs ?

Alle edities van Foire du Vin openen de deuren op
vrijdag van 17 tot 21 u
zaterdag van 11 tot 20 u
zondag van 11 tot 18 u

Wat is het adres en GPS-coordinaten van de beurs ?

Dit zijn de volledige adressen van onze 6 beurzen :

Stadion "Den Dreef" (OHL), Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Heverlee
50.868576, 4.695290

Waregem Expo, Zuiderlaan 20, 8790 Waregem
50.881539, 3.426930

‘t Bau-Huis, Slachthuisstraat 68, 9100 Sint-Niklaas
51.174090, 4.146048

Fabriekspand, Veldstraat 59, 8800 Roeselare
50.942847, 3.133765

Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent
51.002397, 4.470138

U vindt een kaartje (google map) via >>> beurzen >>> locatie

 

Wat is de inkomprijs ?

De inkomprijs op alle edities van Foire du Vin is 6 EUR , en hierin is meteen een degustatieglas twv 2 EUR inbegrepen.  De glazen zijn uiteraard ook afzonderlijk te verkrijgen.

Kan ik op de beurs betalen met mijn betaalkaart ?

Heeft u niet voldoende cash bij om uw (al dan niet geplande) aankopen te betalen ? Geen nood ! Indien de exposant zelf geen betalingsterminal heeft, kunt u nog altijd met uw betaalkaart terecht op de terminal van het beurssecretariaat. Alle kaarten worden er aanvaard (Maestro, MasterCard, Visa, ...)
Breng de rekening van de exposant mee.  U betaalt die met uw kaart en ontvangt een betalingsbewijs dat u afgeeft aan de exposant, waarna u uw aankoop op de stand kunt afhalen. Op het einde van de beurs wordt de exposant dan terugbetaald door de organisatie.

Zijn er glazen aanwezig ?

Jawel, een degustatieglas "Foire du Vin" is in de inkomprijs (5 EUR) inbegrepen.  Ofwel heeft u, als bezoeker met gratis inkomkaart, de gelegenheid om er een aan te kopen aan de inkom (1,50 EUR).  Met dit glas in de hand kunt u aan elke stand proeven.  Er zijn op de beurs ook spoelpunten waar u het glas van tijd tot tijd even kunt spoelen.  Om hygiënische redenen wordt dit glas niet gerecupereerd, u mag het na uw beursbezoek mee naar huis nemen.

Kunnen we de aangekochte wijn meteen meenemen of wordt er achteraf geleverd ?

Op de Foire du Vin kunt u proeven, kopen én meteen meenemen.  Dit is één van de typische kenmerken van de beurs.  Overigens is er op elke beurs een jeugdbeweging (meestal scouts) die u kunnen helpen bij het inladen.  De scouts dragen uw aankopen meteen naar uw wagen op de parking, of (als de wagen wat verderop geparkeerd staat) u neemt rustig de tijd om uw wagen voor te rijden, de scouts houden uw aankopen tot zolang in bewaring en helpen u dan inladen.  

Welke exposanten komen er naar de beurs ?

Foire du Vin ontvangt in principe enkel wijnbouwers als exposant (dus geen invoerders, handelaars, enz...).  Het devies van de beurs luidt immers "proeven en kopen, direct bij de wijnboer".
Het opzet is dat zo veel mogelijk, zoniet alle, wijnstreken van Frankrijk vertegenwoordigd zijn en dat er geen overaanbod is van een bepaalde regio.  Bovendien is er exclusiviteit per appellatie (bijvoorbeeld : slechts 1 Pouilly Fumé, 1 Chablis, 1 Médoc, 1 Gigondas, enz...). 
Het aanbod wijnen wordt aangevuld met enkele stands met streekspecialiteiten (saucisson en hespen, kazen, foie gras, truffels, chocolade, enz...)

U kunt het nieuwe beursplan downloaden vanaf een 10-tal dagen voor aanvang van de beurs (klik op beurzen >>> tabblad beursplan >>> download PDF).  Tot die tijd is het beursplan van de vorige editie beschikbaar als download.

 

Hoe kan ik een aanvraag indienen om deel te nemen als exposant ?

Kandidaat-deelnemers kunnen ons een berichtje sturen met de naam en het adres van het domein, de appellatie, eventueel web-adres én de beurs/beurzen waarvoor er interesse is.  Ze ontvangen meteen een antwoord met alle nodige informatie én een inschrijvingsformulier. 
In de regel worden alleen wijnbouwers als exposant aanvaard (dus geen invoerders, agenten, wederverkopers) en hun aanwezigheid op de stand is vereist.  Buitenlandse wijnbouwers kunnen zich oop hun stand eventueel wel laten bijstaan door een Belgische relatie, bijvoorbeeld omwille van de taal.

Sponsors
Elf jaar geleden had het echtpaar Reher – Van Baelen uit Mol de kans om goedkoop een wijngoed in de Provence te verwerven. “Het is een mooie regio waar we vaa...

Lees meer

Ook niet Franse wijn...

Voor de komende wijnbeurs in Sint-Niklaas kunnen we nu reeds een primeur aankondigen.  Voor het eerst zullen er wijnbouwers aanwezig zijn uit 6 verschillende landen ...

Lees meer

Nieuws

 “Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Languedoc. Dat was toen niet met de bedoeling om wijn te maken. Mijn man was actief in de medische sector en het ...

Lees meer